ANASINIFI ÖĞRENCİLERİMİZLE TURŞU KURUYORUZZZ

Anasınıfı A şubesinin kışa hazırlık etkinliği : Tursu kurma. Öncelikle velilerimizden tursu için gerekli malzemeleri temin ettik. (Salatalik, havuç, lahana, sarımsak, limon, tuz, karnabahar,biber vb) Etkinliğimiz için meraklı gözlerle sınıfa taşınan malzemeleri inceledik. Daha sonra kavanozların icine sırayla tüm malzemeleri küçültüp koyduk. Velimizin de desteğiyle sirkeleri ve tuzu da ekleyerek tursularimizi tamamladik. Minik eller bu etkinlikle günlük yaşam becerilerini gelistirdi, turşu olgunlaşınca ya kadar gözlem yapma, tat duyusunu aktiflestirmis oldu. Eee tabi tursularin oluşum süresi var bide Buda onlarda sabır duygusunun ön plana çıkmasını sağladı. Sebzelerin tursuya dönüşüm aşaması ise neden-sonuc ilişkisi kurarak bilimsel becerilerini gelistirmesine olanak tanidi. Minik ellere afiyet olsun


08-11-202408-11-202408-11-202408-11-2024



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi